Så kan du tjäna pengar på graffiti

Tycker du om att måla graffiti? Det finns graffitikonstnärer som får betalt för att måla graffiti, men de är få. Däremot kan du måla graffiti och designa olika saker online. En möjlighet att leva på din konst eller få en rolig sidoinkomst.

Börja med rätt pennor och sprayburkar

Det räcker inte att kunna rita eller spraya, du måste ha rätt grundmaterial för att skapa riktigt bra graffitikonst. Så att färgerna täcker över varandra. Pennorna får heller inte blöda ut på pappret. När du målar känner du skillnad mellan pennor och pennor. Ett bra märke att satsa på är Uni Posca som du hittar på https://hlstore.com/brands/uni-posca-markers/. Pennorna finns i flera storlekar, så att du både kan dra breda streck och rita fina detaljer. Det är roligare att rita och skapa när du använder konstnärsmaterial som är utvecklat för just din konstform.Gå in på https://hlstore.com/brands/uni-posca-markers/ och köp pennor – du väljer mellan att köpa enskilda pennor, 12-15-pack eller storback i en fin väska med hela 24 pennor.

Tjäna pengar på graffiti

Hur kan du då tjäna pengar med din graffitikonst om du inte är känd? Idag finns det en mängd olika sätt som du som konstnär och kreatör kan få en inkomst på online, men också IRL. Först och främst kan du erbjuda kurser i graffiti där du bor. Det kan finnas flera personer som vill testa graffiti eller utvecklas i konstformen och gärna tar lektioner av dig. Än lättare är det dock att sälja din konst online. Även om du inte kommit så långt i ditt skapande kan du börja måla graffiti och sälja. Du ritar bilder som du sedan fotograferar av och trycker på t-shirts, muggar och musmattor. Och en mängd andra saker. Det är många som gillar streetstyle och graffiti och som gärna köper sådan konst. Det finns många print on demand-tjänster som du kan använda utan att det kostar dig något. Du gör din konst känd på Instagram och sedan länkar du till din webbshop.

Starta en Youtubekanal om graffiti

Om du är skicklig kan du starta en Youtubekanal. Du visar hur man målar graffiti, håller onlinelektioner och låter tittarna se hur du skapar ett konstverk. På https://hlstore.com/brands/uni-posca-markers/ hittar du också sprayflaskor. Det bästa är om du har tillgång till en vägg som du får måla på. Kanske föräldrarnas garagevägg eller så hör du med en fritidsgård eller kommunen om det finns ett ställe där du kan hålla tid. Folk älskar att titta på gatukonst och är du bara kreativ nog kan du skapa en kanal som ger dig mycket i inkomst.

Du tjänar pengar genom annonserna som syns innan och under Youtubeklippet. Det är också många youtubers som säljer t-shirts och andra produkter via sin Youtubekanal. För att skapa än mer inkomst kan du skapa en onlinekurs som du antingen lägger upp på Skillshare eller på en egen sajt. Alltså en mer fördjupade kurs som man måste betala för. Genom att kombinera olika metoder kommer du kunna få en inkomst på din konst.