Inred med graffiti

Många associerar graffiti med utomhuskonst och streetwear med klädstilen. Trots att både konst och kläder gärna visas upp på stan är det synd att lägga dem på hyllan i hemmet. Du behöver varken vara händig eller särskilt kreativ i övrigt för att integrera stilen hemma. Det finns flera olika sätt att ta in både graffiti och streetwear i hemmiljön och skapa ditt personliga avtryck. Leta gärna inspiration på nätet och fundera på hur de kan anpassas i ditt hem.

Välj inredning efter stil

Stilen på hemmet skapas sällan enbart genom väggarna och visst finns det inredning som förstärker eller kompletterar intrycken. För dig som gärna satsar på mycket färg och mönster i väggmålningar kan det vara bra med enfärgade och lugnande textilier. Enfärgade mattor, dukar, gardiner och sofföverdrag kan gå i svart, grå eller vit färgskala eller plocka upp en accentfärg från väggmålningen. Kraftigt mönstrade textilier kan kräva en något lugnare väggmålning för att inte ge ett rörigt intryck. Graffiti målas ofta på betong och denna färgskala kan enkelt plockas upp i hemmet. I köket kan enfärgade bordstabletter i gråskala komplettera ett rustikt träbord och köksbänkar i rostfritt.

Så integreras graffiti i hemmet

Att förpassa streetart och graffiti till utomhusmiljöer, ungdomsgårdar och caféer är det vanligaste, men de kan även tas in i hemmet. En av de mest slående effekterna är att dekorera väggar med personlig konst. Då kan du själv skapa den stil du önskar hemma på väggar och möbler. Tillsammans med ett genomtänkt urval av inredning kan stilen förlängas och även visas i detaljerna. På nätet finns det mycket inspiration att hämta för väggmålningar och hur de kan integreras i hemmiljö. Det är bra att välja rätt val av färg för att inte sprida onödiga gifter och färgångor i hemmiljön. Kontrollera också vilka regler för ommålning som är godkända i eventuell hyresrätt så du inte blir skadeståndsskyldig vid flytt. De flesta målningar kan målas eller tapetseras över om det behövs. Om du inte vill måla direkt på väggen kan konst på stora tygstycken eller plywoodskivor fästas på väggen. Även tejpkonst har utvecklats från graffitin och har stor potential att utvecklas med personlig stil.

Så integreras streetwear i hemmiljön

Många kända profiler inspirerar till klädstilen och nya plagg syns ofta ute på stan. Det klassiska är att hänga in sina kläder i garderoben där de göms undan och är ur vägen till förmån för annat. För dig som gärna vill lyfta fram de allra coolaste plaggen och accessoarerna kan det vara en idé att låta dem vara framme. Ett komplement till den stängda garderoben kan vara ett enklare klädställ eller räcke som visar upp enstaka plagg. Variationen i skor kan till exempel ställas fram i en bokhylla eller på vägghängare som inte heller behöver förvaras i hallen. Även kepsar och mössor kan hängas upp på liknande sätt. Kläder kan hängas med dörrkrokar på garderobsdörren liksom övriga dörrar i hemmet. Ett plagg kan bli ett konstverk om de hängs upp på väggen. Unika plagg som inte används kan till och med spikas fast på väggen. Utslitna plagg kan klippas isär till stolsöverdrag, gardiner eller kuddfodral.